محل تبلیغات شما

سیم زوجی

 امروزه با الکترونیکی شدن تمامی سیستم ها شاهد اتصالات مختلفی بین دستگاه های مختلف الکترونیکی هستیم. مانند اتصال شبکه های کامپیوتری – اتصال کابل های اینترنت و تلفن. روش های زیادی برای ارتباط و اتصال دادن دستگاه ها وجود دارد که البته این روش ها به دو گروه کلی بی سیم (Wireless) و یا اتصالات مبتنی بر کابل و سیم (Wire) می باشد. وقتی صحبت از اتصال فواصل طولانی و گسترده است و یا ارتباط بدون افت و خیز می شود، بی شک استفاده از انواع کابل ها برای ارتباطات بهتر خواهد بود نسبت به ارتباطات بیسیم. چرا که

سیم و کابل تحت تاثیرات محیطی قرار نمی گیرند و اگر اتصالات به صورت کامل بوده باشد شاهد یک اتصال بدون نویز خواهیم بود. در ادامه می پردازیم به این مسئله که سیم زوجی چیست که اینقدر مورد استفاده قرار می گیرد.

کابل زوجی (کابل های درهم تابیده شده)

در واقع منظور از کابل زوجی این است که این نوع سیم ها  به مانند سیم های برق و … دارای رشته های تکی نیستند، نه تنها رشته ی فی داخلی (هسته سیم) بلکه در داخل یک پک کابل چندین سیم دیگر وجود دارد که منظم به یکدیگر پیچیده شده و

کابل زوجی را به وجود آورده است که استفاده از سیم زوجی مزیت های زیادی دارد. اگر شما هم از کابل شبکه و یا همان کابل های کراس استفاده می کنید برای شبکه کردن دو کامپیوتر، باید بدانید که سیم شبکه هم نوعی سیم زوجی می باشد که مورد استفاده قرار می گیرد و اگر یک کابل شبکه را به دقت بررسی کنید، در ساختار درونی آن ها خواهید دید که چهار رشته سیم دوتایی (به صورت جفتی – چهار جفت) به یکدیگر تابیده شده و در یک کابل جا گرفته است.

حال در پاسخ به این سوال که سیم یا کابل زوجی چیست باید بدانید که کابل زوجی نوعی سیم است  که چندین رشته را شامل می شود و شما می توانید در ارتباطات مختلف بین دستگاه های الکترونیکی و  حتی ارتباطات برق از این  سیم ها استفاده کنید.


مزایای استفاده از سیم زوجی چیست؟

از مهمترین مزایای استفاده از سیم زوجی این است که اجازه می دهد که یک ارتباط چندین کانال را داشته باشید. در یک رشته کابل زوجی چندین دستگاه را به یکدیگر متصل کنید، به عنوان مثال می توانید با یک رشته کابل زوجی ۳ الی ۴ خط تلفن را افزایش طول داده و به شبکه متصل کنید. از دیگر مزایای استفاده از

کابل زوجی این است که با برنامه ریزی درست، نیازی نیست که برای ارتباط دستگاهها و سیم کشی از رشته های جداگانه استفاده کنید، چرا که یک کابل شامل سیم های زوجی  چندین رشته سیم را شامل می شود.


سیم زوجی چیست؟

به عنوان مثال گروهی دیگر از سیم های زوجی وجود دارند که به سیم های زوجی مخابراتی معروف هستند و در اتصالات شبکه های مخابراتی از آنها استفاده میشود که معمولا تعداد زوج سیم ها از ۴ الی ۲۰۰ زوج سیم متغیر است، یعنی چیزی شبیه به کابل های عادی شبکه ولی با تعداد سیم زوجی بیشتر. سیم های زوجی دارای رنگ بندی مشخصی می باشند که این رنگ بندی دارای رنگ های اصلی و فرعی است که رنگ های بنفش –  زرد – سفید  – مشکی و  قرمز از رنگ های اصلی بوده و رنگ های  طوسی –  قهوه ای – نارنجی و سبز نیز رنگ های فرعی است و کابل های مخابراتی و یا کلیه کابل های زوجی، دارای این ترکیبات رنگی هستند و این که چه ترکیب رنگی مورد استفاده قرار گیرد بستگی دارد به نوع کابل و تعداد رشته های کابل که مخابراتی باشد – از نوع  فلت بوده باشد و یا مثلا کابل شبکه.

ساختار سیم یا کابل زوجی چیست؟

از نظر هسته

کابل زوجی نیز از ف مس ساخته شده اند که البته بنابر تعداد رشته ها و زوجیت، درون کابل برخی از کابل ها دارای انعطاف بیشتری هستند و میزان خمیدگی بیشتر را دارند. در حالی که برخی دیگر دارای انعطاف کمتر – میزان خمیدگی کمتری بوده و برخی دیگر از سیم یا کابل زوجی شکننده تر می باشند نسبت به کابل هایی با ضخامت کمتر. پس در زمان انتخاب کابل زوجی باید بدانید که برای چه شبکه و ارتباطی باید استفاده کنید و بر اساس نیاز از کابل زوجی استفاده کنید. با توجه به مطالب بالا در اینجا گفته شد که، سیم زوجی چیست و برخی کاربردها هم برای شما  شمرده شد.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها