محل تبلیغات شما

مسجد ایاصوفیه استانبول یکی از شناخته شده ترین و بزرگ ترین مسجد در جهان است. این مسجد یکی از بارزترین نماد های شهر استانبول در تمامی عصرها می باشد. قدمت ، سبک معماری و شکوه جلال این مسجد در سراسر جهان زبانزد خاص و عام بوده است. بعض از گردشگران و جهانگردان در جهان از این مسجد به عنوان هشتمین عجایب در جهان نام می برند. این شاهکار معماری یکی از بزرگ ترین گنبد در جهان را در خود جای داده است. این مسجد باشکوه هم برای مسلمانان ، به عنوان یکی از معروف ترین مسجد در جهان اسلام و هم برای مسیحیان به عنوان یادگار بزرگ ترین کلیسا در زمان امپراتوری رم شرقی مورد احترام و تحسین قرار  گرفته است. موزه ایاصوفیه با چهار مناره و گنبد زیبا و باشکوه خود در مرکز شهر استانبول خودنمایی می کند. آژانس های های مسافرتی بازدید از این مسجد را در برنامه گشت روزانه تور استانبول قرار می دهند. تاریخچه مسجد ایاصوفیه به سه قسمت عصر بیزانس ، عصر عثمانی و عصر حاضر تقسیم می شود. که به صورت مختصر به توضیح آن ها می پردازیم.


تاریخچه مسجد ایاصوفیه استانبول


مسجد ایاصوفیه استانبول در عصر بیزانس 

در قرن چهارم میلادی کنستانتین یکم امپراتور رم شد و بر خلاف دیگر امپراتوران روم دین مسیحیت را دین رسمی روم نامید و قسطنطنیه را پایتخت جدید رم اعلام کرد. با شکل گیری و گسترش امپراتوری روم شرقی و رواج دین مسیحیت در حکومت نوپای بیزانس ، نیاز به داشتن یک کلیسای جامع و نماد مسحیت احساس می شد. سرانجام به دستور کنستانتین دوم این کلیسا ساخته شد که به خاطر ابعاد برگ آن به کلیسای بزرگ معروف شد. این کلیسا در اوایل ساخت خود درشورش های محلی به آتش کشید شد. پس از پایان شورش ها به دستور امپراتور روم شرقی بازسازی و گسترش یافت. ساختمان اصلی ایاصوفیه بارها توسط زله و جنگ های مختلف تخریب وبازسازی شد تا در قرن سیزدهم میلادی برای آخرین بار در توسط حکومت روم شرقی به مرمت و بازسازی این بنا پرداختند

مسجد ایاصوفیه استانبول در عصر عثمانی 

در قرن چهادهم میلادی و با شکست امپراتوری روم شرقی و سقوط آن به دست ترکان مسلمان این کلیسای بزرگ به مسجد تبدیل شد از این واقعه در تاریخ به عنوان بزرگترین ضربه ، به جامعه مسیحیت جهان یاد می شود. مسجد ایاصوفیه اولین مسجد امپراتوری عثمانی اطلاق می شود. دراوایل تشکیل حکومت عثمانی تغییرات و باز سازی های بسیاری در این مسجد انجام شد و ایاصوفیه را از یک ویرانه به یک مسجد باشکوه و زیبا تبدیل کردند. در قرن پانزدهم میلادی به دستور سلطان سلیم دوم بار دیگر این مسجد بازسازی و گشترش یافت دو مناره بزرگ به این مجموعه اضافه شد و هلال طلایی در بالای گنبد نصب گردید. این تعمیرات و بازسازی گسترده زیر نظر معمار بزرگ عصر عثمانی سینان انجام شد که تا سال ها بعد مسجد ایاصوفیه را در برابر زله و دیگر حوادث های طبیعی مقاوم کرده بود. در قرن هفدهم میلادی فضای داخلی ایاصوفیه فرسوده و از بین رفته بود. به دستور سلطان احمد سوم علاوه بر باز سازی فضای داخلی مسجد ، مدرسه قرآنی ، کتابخانه و آشپزخانه یه این مجموعه اضافه شد. مهم ترین بازسازی و نوسازی انجام شده مسجد ایاصوفیه استانبول در قرن هجدهم میلادی صورت گرفت از فضای داخلی و خارجی مسجد گرفته تا باز سازی و مرمت مناره ها و دیگر بخش ها در این قرن انجام شد. این تغییرات چنان گسترده وکلی بود که در سال 49 میلادی به دست سلطان عبد المجید اول بار دیگر ایین مسجد افتتاح شد.

مسجد ایاصوفیه استانبول در عصر حاضر 

در قرن بیستم میلادی و با فروپاشی امپراتوری عثمانی و تاسیس جمهوری ترکیه ، به دستور آتاتورک مسجد ایاصوفیه به موزه تبدیل شد. فرش های موزه ایاصوفیه برداشته شد و برای اولین بار پس از قرن ها کاشی کاری های کف ایاصوفیه نمایان شد. سقف ها ، دیوارها ، کاشیکاری های که در قرن ها پیش برای زیباسازی های فضای داخلی مسجد ایاصوفیه مور استفاده قرار گرفته بود همگی بازسازی شده و در دهه سی میلادی برای بازدید عموم بازگشایی شد موزه ایاصوفیه یکی از میراث های فرهگی ترکیه می باشد که نمایده شکوه و جلال این شهر در تمامی عصرها می باشد موزه ایاصوفیه در سازمان جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. همه ساله هزاران گردشگر از سراسر جهان برای بازدید از این بنای تاریخی بی نظیر به ترکیه سفر می کنند. موزه ایاصوفیه یکی از بهترین و محبوب ترین جاذبه گردشگری استانبول به شمار می رود.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره قیمت تور ترکیه به وب سایت آزانس مسافرتی آسمان آبی مراجعه کنید.

www.asemanabi.net


آژانس آرزوی آسمان آبی

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها